Vergelijken

Binnen 5 min de beste matches

Direct vergelijken

De bedrijfsarts.

Een uniek type arts.

Een bedrijfsarts is een arts die verstand heeft van de combinatie van medische klachten en werk. Dit maakt de bedrijfsarts een aanspreekpunt voor alles dat te maken heeft met werk en gezondheid.

 

Dat kan zijn als iemand verzuimt en niet kan werken door ziekte, maar ook preventief: als er zorg is dat een medewerker uit zal vallen een medewerker bezorgd is dat het werk gezondheidsklachten kan veroorzaken.

 

 

Blog:  Wat doet een bedrijfsarts?

Het verschil tussen een bedrijfsarts en een arbo arts

Vergelijk bekende arbodienstverleners

 

 

Geheimhouding

Wat je medewerker vertelt aan de bedrijfsarts valt onder zijn beroepsgeheim. De bedrijfsarts zal dus nooit aan een werkgever vertellen welke ziekte een medewerker hebt bijvoorbeeld.

 

De bedrijfsarts geeft advies over de beperkingen en mogelijkheden, de verwachte duur van het verzuim en over interventies of aanpassingen die kunnen bijdragen aan de werkhervatting van je medewerker.

Start met vergelijken

Binnen 5 minuten de beste matches

 


 

  • Vergelijk bekende arbodiensten
  • Onafhankelijk matching systeem
  • Volledig kosteloos. Zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker

Waar zet je een bedrijfsarts in?

 

Een bedrijfsars is op verschillende momenten in te zetten. In het ideale plaatje gaat een medewerker preventief naar de bedrijfsarts. Ofwel: voordat er sprake is van verzuim. De bedrijfsarts kan adviseren over interventies om de zorgen dat iemand op een verantwoorde manier aan het werk kan blijven.

 

Het meest bekende moment om de bedrijfsarts in te zetten is tijdens verzuim. De Wet Verbetering Poortwachter geeft richting aan wanneer de bedrijfsarts dan in te zetten. Tot slot kan de bedrijfsarts ook bij een Periodiek Medisch Onderzoek of een Risico Inventarisatie & Evaluatie een rol spelen.

 

Blog: De Wet Verbetering Poortwachter

Blog: De RI&E telt voor de rechter

Alles wat je moet weten over

(het kiezen van) een arbodienst

Kies jouw arbodienst

 

Vergelijk bekende arbodiensten en ontvang binnen 5 minuten vrijblijvende offertes. Volledig kosteloos en zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker