Vergelijken

Binnen 5 min de beste matches

Direct vergelijken

De arbodienst zegt het contract op. Wat nu?

4 oktober 2021

Als u samenwerkt met een arbodienst, dan verwacht u als werkgever niet dat de arbodienst de samenwerking opeens eenzijdig beëindigt. Toch gebeurt dit de laatste tijd regelmatig. Er is namelijk een tekort aan bedrijfsartsen, waardoor steeds meer arbodiensten zich wegens capaciteitsproblemen genoodzaakt zien om klanten af te stoten. Zij hebben simpelweg te weinig bedrijfsartsen om alle verzuimende medewerkers te kunnen helpen. En dat betekent dat de betreffende werkgevers met spoed op zoek moeten naar een andere arbodienst. Maar gaat het wel lukken om een goede arbodienst te vinden als er blijkbaar te weinig bedrijfsartsen zijn? Of kampen niet alle arbodiensten met dit probleem?

Kies jouw arbodienst

Vergelijk bekende arbodiensten en ontvang binnen 5 minuten vrijblijvende offertes. Volledig kosteloos en zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker Hulp of advies nodig?

Om met de laatste vraag te beginnen: nee, niet alle arbodiensten kampen met capaciteitsproblemen. Zo werkt een aantal van de bij Arbokompas aangesloten arbodiensten volgens het principe van taakdelegatie. Dit houdt in dat de verzuimbegeleiding grotendeels wordt uitgevoerd door andere arboprofessionals. Zij werken onder supervisie van de bedrijfsarts, die een aantal taken aan hen heeft gedelegeerd. Door deze werkwijze zijn de betreffende arbodiensten veel minder afhankelijk van de bedrijfsarts, waardoor zij geen – of in elk geval veel minder – last hebben van capaciteitsproblemen. Maar ook onder de arbodiensten die wel voornamelijk met bedrijfsartsen werken, zijn er nog heel wat die voldoende capaciteit hebben en bij wie u terecht kunt voor uw kwalitatief goede verzuimbegeleiding en -preventie.

 

Kortom: u hoeft niet te vrezen dat het niet gaat lukken om een goede arbodienst te vinden: er is nog altijd keus genoeg. Maar u wilt uiteraard wel een arbodienst die goed bij u past. Bij Arbokompas zijn we altijd bereid om u te assisteren bij uw zoektocht. Wij helpen u de arbodienstverlener te vinden die écht bij uw organisatie past. En dat is heel belangrijk, want met de juiste match haalt u méér uit de samenwerking met uw arbodienstverlener.

 

Berend Moerdijk, initiatiefnemer van ArboKompas