Vergelijken

Binnen 5 min de beste matches

Direct vergelijken

Begeleiding nodig voor een zieke werknemer? Een arbodienst kan helpen.

Alleen een bedrijfsarts kan bepalen of een werknemer ziek of arbeidsongeschikt is. Als werkgever mag je dat niet zelf beoordelen. Een bedrijfsarts helpt je dus in het proces rond ziekteverzuim van werknemers en de re-integratie (terugkeer).

 

 

Blog: De rolverdeling bij ziekte en verzuim

Meer over de Wet Verbetering Poortwachter

Vergelijk bekende arbodienstverleners

 

 

Arbodienst ook online!

Steeds vaker worden gesprekken (consulten) met de arts op afstand gevoerd. Sinds de COVID-19-pandemie is een videoconsult of telefonisch consult vaker regel dan uitzondering.

 

Dit gebeurt op advies van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). Je zieke werknemer kan dus vaak vanuit huis verder geholpen worden door een bedrijfs- of arboarts.

Start met vergelijken

Binnen 5 minuten de beste matches

 


 

  • Vergelijk bekende arbodiensten
  • Onafhankelijk matching systeem
  • Volledig kosteloos. Zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker

Waar moet je rekening mee houden als je een bedrijfsarts inschakelt? 3 tips.

 

 

  1. Als een medewerker gaat verzuimen, dan gaat de Wet Verbetering Poortwachter in. Dit betekent onder andere dat je na uiterlijk 6 weken een spreekuur bij de bedrijfsarts in moet plannen.
  2. Iedere werkgever in Nederland is verplicht om een contract met een arbodienst of bedrijfsarts te hebben. Medewerkers kunnen hier zowel preventief als tijdens verzuim naar toe.
  3. Het is verstandig om een adviesvraag te stellen aan de bedrijfsarts voorafgaand aan het spreekuur. Zo zorg je dat de bedrijfsarts het advies kan baseren op een zo compleet mogelijk plaatje.

Alles wat je moet weten over

ziekte en verzuim

Kies jouw arbodienst

 

Vergelijk bekende arbodiensten en ontvang binnen 5 minuten vrijblijvende offertes. Volledig kosteloos en zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker