Vergelijken

Binnen 5 min de beste matches

Direct vergelijken

Rolverdeling bij verzuim

29 juli 2021

Op het moment dat je medewerker voor langere tijd thuis komt te zitten komen er een aantal nieuwe spelers in beeld. Het allerbelangrijkste is en blijft de afstemming tussen jou en je medewerker. Je ziet dit hierboven in beeld. Tijdens de hele periode van verzuim zijn en blijven jullie de twee belangrijkste spelers.

 

Toch zijn ook een aantal adviseurs belangrijk. Zo heeft de medewerker zelf allerlei privé adviseurs om zich heen. Denk aan de huisarts, de specialist, of de fysiotherapeut. Zij helpen de medewerker om te zorgen dat deze (weer) zo gezond mogelijk wordt. En ook familie en vrienden kunnen natuurlijk privé adviseurs van de medewerker zijn.
Maar let op: al deze mensen mogen geen uitspraken doen over het werk en over wel of niet werken. Dit advies is voorbehouden aan de bedrijfsarts. Die heeft er niet voor niets een studie van 10 jaar op zitten.

Kies jouw arbodienst

Vergelijk bekende arbodiensten en ontvang binnen 5 minuten vrijblijvende offertes. Volledig kosteloos en zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker Hulp of advies nodig?

De bedrijfsarts (of de taakgedelegeerde, die tegenwoordig ook vaak wordt ingezet) geeft advies over mogelijkheden en beperkingen in het werk, gebaseerd op de gezondheid en balans van de medewerker.

Deze bedrijfsarts is een onafhankelijk adviseur. Hij geeft dus niet specifiek jouw medewerk of juist jou als werkgever advies, maar jullie samen. Daarom is het goed om samen na te denken over wat je eigenlijk van de bedrijfsarts wilt weten.

 

Ook als leidinggevende heb je adviseurs in het speelveld van verzuim. Wie dit zijn verschilt per organisatie. Soms heeft HR een rol in advies rondom preventie en verzuim, of er is een casemanager, inzetbaarheidscoach of een ander persoon. Maak hier gebruik van, en kijk samen met je medewerker en met je adviseur welke adviesvraag je de bedrijfsarts wilt stellen. Hoe concreter je vraag, hoe beter passend bij de situatie het advies zal zijn!

 

Heb je vragen of wil je advies over hoe je zo’n adviesvraag kunt stellen? Je mag ArboKompas altijd een berichtje sturen. We denken graag met je mee.

 

Dianne van der Putte
Manager ArboKompas