Vergelijken

Binnen 5 min de beste matches

Direct vergelijken

Verantwoord langere tijd thuiswerken

29 april 2021

Veel van ons werken al langere tijd thuis. En goede kans dat we dit in de toekomst ook blijven doen. Een van onze leden, Verzuimweg, heeft daarom de belangrijkste richtlijnen voor een gezond en effectief werkritme thuis op een rijtje gezet.

Werkritme

Een valkuil bij thuiswerken is dat mensen niet goed in het werkritme komen, daardoor minder prettig werken en uiteindelijk ook minder productief zijn. Vooral tussen het werken door de klusjes in en om het huis gaan doen gaat een goed werkritme in de weg zitten. Om gedisciplineerd te blijven werken, is het beter om thuiswerken en huishoudelijke beslommeringen gescheiden te houden.

Kies jouw arbodienst

Vergelijk bekende arbodiensten en ontvang binnen 5 minuten vrijblijvende offertes. Volledig kosteloos en zonder winstoogmerk.

Naar de vergelijker Hulp of advies nodig?

Bewegen

Iets wat iedereen nu juist thuis heel goed kan doen is vaak opstaan en bewegen. Zo verstijven spieren niet en worden afvalstoffen goed weggevoerd. Ook zorgt bewegen voor een goede doorbloeding. Erik Scherder roept in dit nieuwsbericht mensen op om juist nu in beweging te komen. Bij beweging worden neurotransmitters in de hersenen geactiveerd. En beweging versterkt bovendien ook ons immuunsysteem.

 

Collega’s

Goede communicatie onderhouden met collega’s draagt ontzettend bij aan effectief thuiswerken. Naast het feit dat regelmatig overleg gewoon nodig is zorgt het ervoor dat mensen aansluiting houden en elkaar blijven begrijpen.

 

Er komen nu in razend tempo nieuwe systemen en apps op de markt, er is soms al intranet en je hebt natuurlijk e-mail. Het is handig om daaruit de technische oplossingen voor het werken op afstand te selecteren die ook echt bij de cultuur van de organisatie passen.

 

Aandachtspunt is dat verschillende generaties met een andere stijl gewend zijn om met elkaar communiceren. Ook zijn er naast koplopers in het nieuwe werken ook mensen die moeite hebben met het installeren en gebruiken van deze technische oplossingen. Nieuwe communicatiemiddelen en op afstand communiceren vraagt in de praktijk ook echt om andere vaardigheden.

 

Berber Golsteijn
VerzuimWeg