Wil jij de juiste potentiële klanten bereiken?

Een ECHT goede en onafhankelijke match tussen opdrachtgevers en jouw organisatie en diensten.
Volledig geautomatiseerde selectie zonder subjectieve beoordeling.
Geen bonussen en afdrachten bij werving van een nieuwe klant.

Dat is ArboKompas. Voor en door de arbomarkt.

ArboKompas is jouw plek. Voor de arbomarkt en door de arbomarkt, zonder winstoogmerk.

Transparant en een geheel gedigitaliseerde matching, gebaseerd op criteria die persoonlijk zijn doorgenomen met leden. Wij vinden dat iedere arbodienstverlener de klant verdient die aansluit bij zijn eigen profiel. Dit komt de inzetbaarheid en gezondheid van werkend Nederland ten goede. ArboKompas zorgt voor een goede, digitale en transparante selectie, zodat je je aandacht kunt besteden aan de echt passende potentiële klanten. 

ArboKompas is uniek omdat het een coöperatie van arbodienstverleners is, gericht op onafhankelijk advies aan opdrachtgevers. Dit betekent dat je als lid mede-eigenaar bent. Je kunt toetreden tot de ledenraad of het bestuur, kunt meeprofiteren van de data die verzameld wordt, en als er winst gemaakt wordt, dan kan deze terugvloeien naar de leden. Want winst is niet ons doel. Wij willen de beste match maken. De initiatiefnemers steken hier tijd in vanuit de wens om onafhankelijk advies in de markt mogelijk te maken. 

De start van ArboKompas

ArboKompas is een initiatief van een aantal professionals op de markt van Arbodienstverlening. Deze professionals zagen dat bestaande initiatieven (te) weinig onafhankelijkheid konden borgen. Voor arbodienstverleners is het van belang dat er een goede voorselectie wordt gedaan. Zodat je je energie kunt steken in die klanten die echt bij je passen.
Die selectie regelt ArboKompas. Een coöperatie met leden, een ledenraad en een onafhankelijk gekozen bestuur. Deze structuur houdt onder andere in dat ArboKompas geen winstoogmerk heeft en staat voor onafhankelijk advies bij de keuze van een arbodienstverlener.

Oprichting

De start van ArboKompas - Onafhankelijk advies bij de keuze van je arbodienstverlener

Ons doel is niet om te verdienen aan de match die we maken. De goede match zelf is ons doel. Hiervoor hebben we een geheel geautomatiseerde matching systematiek opgezet, waarbij aandacht is voor zowel ‘harde’ kenmerken als voor stellingen en voorkeuren.

Het resultaat van onze matching is dat er een top 3 uit de selectie naar voren komt, waarbij de klant inzicht krijgt in op welke vlakken de betreffende arbodienstverleners aansluiten bij de werkwijze en wensen. Op deze manier geven we onafhankelijk advies bij de keuze van een arbodienstverlener.

De coöperatie is opgericht door een aantal arbodienstverleners, TriageExpert en Hera Inzetbaarheid, met advisering vanuit WVO Advocaten. Een belangrijke reden hiervoor was de onvrede over initiatieven in de markt die onvoldoende onafhankelijk ogen en de hoge afdrachten die arbodienstverleners moeten betalen voor de matching. Kosten die uiteindelijk leiden tot hogere kosten bij de klant. 

Alle arbodienstverleners zijn welkom bij de coöperatie, zolang zij ook doen wat zij beloven richting opdrachtgevers en richting ArboKompas. 

ArboKompas is een organisatie met leden en een bestuur. Het management ligt bij Dianne van der Putte van Hera Inzetbaarheid. Zij staat u graag te woord bij vragen.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit afgevaardigden van 3 arbodienstverleners. Dit zijn Berend Moerdijk, Rolf de Vries en Wim Davelaar.

 • Wim Davelaar

  Voorzitter

  Wim is al jaren directielid bij BrinQer en heeft veel ervaring in de arbomarkt. Al eerder was hij betrokken bij het met elkaar in contact brengen van dienstverleners en opdrachtgevers. Deze ervaring neemt hij mee naar ArboKompas.

 • Berend Moerdijk

  Penningmeester

  Berend is directeur bij arbodienst GOED en ook bij HELD. Hij is een van de initiatiefnemers van ArboKompas. Berend heeft een passie voor preventie en is een gedreven bestuurder.

 • Rolf de Vries

  Secretaris

  Rolf is directeur van de recent gestarte arbodienstverlener Dignus. Hij heeft zowel een lange ervaring in de arbomarkt als bestuurservaring. Zo is hij bestuurslid bij brancheorganisatie Kwaliteit op Maat en een netwerker pur sang.

Match geslaagd? Dan heeft ArboKompas zijn werk goed gedaan. En daar blijft het bij. Geen afdrachten, bonussen of aanvullende facturen.
Berend Moerdijk - Directeur van GOED en één van de initiatiefnemers van ArboKompas.

Lid worden

Elke werkgever in Nederland kan via de website van ArboKompas een selectie aanvragen, waaruit naar voren komt welk 3 dienstverleners het beste bij deze organisatie passen. Als arbodienstverlener krijg je een eigen inlog op de site om zo op elk gewenst moment jouw kenmerken in te kunnen voeren en aan te kunnen passen. 

Wil jij hier ook bij horen? Meedoen is eenvoudig.

Wil je lid worden, meer informatie over lidmaatschap van de Coörperatie ArboKompas of heb je een andere vraag? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.